Homepage
Terug naar overzicht
VALCKENIER (114 van 270) kopie

Tweede editie van de Valckenier Fleet Avond: boeiende inzichten rond fleetmobiliteit

Na een eerste succesvolle editie vorig jaar organiseerden we op 23 november 2023 opnieuw een Valckenier Fleet Avond, exclusief voor onze professionele klanten. Tijdens deze avond dompelden we onze Valckenier for Business klanten en partners onder in de snelveranderende wereld van fleetmobiliteit, en hoe wij hier als mobiliteitspartner een antwoord op willen bieden. Maar liefst 250 deelnemers tekenden present voor een aangename en boeiende avond in Aalst.

Merk(en)
renault dacia Opel-New-2023 Logo Peugeot citroen ds kia LOGO_FIAT_NEW_2022_COLOR alfa-romeo-logo logo-jeep-card logo-abarth
Categorieën

Evenementen

De Valckenier Fleet Avond was ook dit jaar een avond vol inzichten en oplossingen rond fleetmobiliteit, in een aangenaam kader gebracht. Terugblikken of een glimp van de sfeer opvangen? Bekijk hier de aftermovie van de avond en ontdek in dit artikel onze voornaamste observaties en meest opmerkelijke inzichten rond fleetwereld.

Een gëintegreerde totaaloplossing zorgt voor mobiliteit als drijvende kracht van uw organisatie

Als fleetmanager of zaakvoerder van een bedrijf worden onze klanten anno 2023 met heel wat uitdagingen geconfronteerd. Denk maar aan thema’s als elektrificatie, duurzame mobiliteit, het mobiliteitsbudget… Het fleetmobiliteitlandschap en de fleetwereld zijn meer dan ooit in beweging. Onze zaakvoerder Guy Valckenier zette uiteen hoe Valckenier, bewust van die uitdagingen, een duidelijke visie op de mobiliteit van morgen heeft, en op de rol die wij daarin als mobiliteitspartner willen spelen voor onze klanten.

VALCKENIER (114 van 270) kopie

Onder onze Valckenier for Business service ontwikkelen we daarom een geïntegreerde totaaloplossing waarmee u uw fleet beter kan organiseren, en u uw mobiliteit zo als een drijvende kracht voor uw organisatie kan inzetten. Dat vertaalt zich onder andere in een maximale en gediversifieerde keuze dankzij ons multimerkenaanbod en het voortdurend aanreiken van vernieuwende oplossingen. Zo biedt Valckenier niet enkel het leasen, huren of delen van wagens aan, maar kunnen onze fleetklanten bijvoorbeeld ook beroep doen op een digitale alles-in-een oplossing voor het beheren en delen van de vloot. Als fleetmanager of zaakvoerder wordt u zo maximaal ondersteund, en kan u uw werknemers of collega’s een uitgebreid mobiliteitsaanbod aanreiken waaruit ze een formule op maat kunnen samenstellen.

De elektrificatie is een gamechanger, en hij is volop gaande

De elektrificatie? Die is vandaag echt wel een feit, zo leerden we van Sander Hereijgers van Pluginvest, specialist in laadoplossingen. In twaalf maanden tijd verdubbelde het aantal ingeschreven elektrische wagens in België, en er wordt verwacht dat dit tegen 2030 – niet meer zo veraf – nog eens 4,5 keer zo veel wordt. Kortom, de elektrificatie van het wagenpark is voor de fleetwereld een zeer tastbare uitdaging.

Sander Fleet Event Valckenier

Sander loodste ons dan ook door de transitie van het wagenpark ‘van tanken naar laden’ en gaf daarbij tips en tricks rond o.a. de wetgeving en fiscale voordelen, publiek laden, het voorzien van een laadstation bij werknemers thuis… Want de elektrificatie is een gamechanger, en hij is volop gaande!

Een primeur: fietsoplossingen als onmisbare pijler binnen een hedendaags mobiliteitsbeleid

De opmars van de elektrische fiets zorgde er afgelopen jaar voor dat men zich steeds vaker, gemakkelijker en verder met de fiets kan verplaatsen. In een hedendaags mobiliteitsbeleid is er dan ook niet enkel plaats voor de auto, ook de fiets speelt er een onmisbare rol. Als werkgever is het meer dan ooit relevant om flexibele mobiliteit aan de medewerkers aan te reiken, en daarin willen we u bij Valckenier als mobiliteitspartner in ondersteunen.

Met de onthulling van een elektrische fiets op het podium kondigde Guy Valckenier tijdens de Fleet Avond de komst van de fietsoplossing ‘Valckenier Bike’ aan, een primeur. Binnen ons Valckenier for Business aanbod voegen we voortaan de mogelijkheid tot leasing van premium elektrische fietsen toe, dit als aanvulling op de bestaande mobiliteitsoplossingen met wagens. Daarvoor slaan wij de handen ineen met Gentse fietsspecialist Biker Fietsen, die meer dan 25 jaar ervaring op de teller heeft en alle kennis en infrastructuur heeft om de Valckenier Bike service te ondersteunen.

valckenier bike onthulling

Met de toevoeging van Valckenier Bike willen we onze professionele klanten volledig ontzorgen: de combinatie van kopen, leasen, huren of delen, met nu zowel auto’s als fietsen, geeft u als klant namelijk maximale flexibiliteit. En als zaakvoerder of fleetmanager kan u dan weer extra keuze aan de werknemer aanreiken, wat anno 2023 voor veel bedrijven een invloedrijke factor binnen medewerkerstevredenheid is.

Het aanbod van Valckenier Bike bestaat uit premium e-bikes en elektrische bakfietsen van een selectie aan A-merken zoals o.a. Gazelle, Batavus, Cortina, Kalkhoff en Sparta. En die konden de aanwezigen tijdens de Fleet Avond meteen verder ontdekken!

Leren van elkaar: ervaringen delen als inspiratie

Op een evenement als de Fleet Avond is er uiteraard ook ruimte om met elkaar te connecteren en gedachten en ervaringen te delen.

gracienne maes

De getuigenis van Gracienne Maes, Fleet & Facility Manager bij Canon België en jarenlange fleetklant bij Valckenier, bracht heel wat learnings en inspiratie. Tijdens een gesprek met Femke en Guy Valckenier deelde Gracienne de specifieke fleetsituatie- en uitdagingen binnen Canon als organisatie, hoe zij omgaan met de veranderende mobiliteitsnoden van zowel de medewerkers als het bedrijf. Ook ging zij dieper in op de jarenlange samenwerking met Valckenier en hoe deze haar ondersteunt in haar dagelijkse job. Waar Valckenier volgens Gracienne Maes het verschil maakt? De proactieve en persoonlijke aanpak: “Valckenier heeft enkel oplossingen. En bovendien is het een familiebedrijf: je bent er geen nummer. Ik heb al jarenlang een vaste contactpersoon die mij en het bedrijf goed kent, en zo is de samenwerking niet enkel vlot maar ook fijn.”

Ook de netwerkavond bood heel wat learnings en inspiratie. Doorheen de avond konden onze genodigden niet alleen genieten van een voortreffelijke walking dinner en interessante gesprekken met collega-fleetmanagers, maar ook kon men de verschillende mobiliteitsoplossingen van zowel Valckenier als onze partners van dichtbij verkennen. Zo werden verschillende nieuwe automodellen tentoongesteld, waaronder de indrukwekkende en splinternieuwe KIA EV9, kon men onze nieuwe Valckenier Bike oplossing ontdekken en stond het team van Pluginvest klaar voor advies rond laadoplossingen.  

Valckenier for business 1
VALCKENIER (168 van 270) kopie 2
VALCKENIER (219 van 270)

Interesse in het ruime fleetaanbod van Valckenier?

Neem contact op met onze mobiliteitsadviseur Sven.

Gerelateerde nieuwsberichten

Toon alle nieuws
221013-VALCKENIER-OPENING-AALST-BenBrolet-0116

Officiële opening multimerkenshowroom in het hartje van Aalst

Op 13 oktober opende familie Valckenier en haar team officieel hun nieuwste multimerkenvestiging in het hartje van Aalst. Een avond vol spektakel, 850 blije gezichten, nooit eerder vertoonde wagens en lekker eten, in een aangename en sfeervolle setting. Ex-premier en trouwe vriend Guy Verhofstadt was ook aanwezig en deelde in zijn speech zijn sympathie voor het familiebedrijf.  

banner_dealer_website_clio_aout_2023_fr_2560x1200jpg

Renault Opendeurdagen in september: ontdek nieuwe Renault Clio en nieuwe Renault Espace in al onze showrooms, van Asse tot Oostende!

In het weekend van 23 en 24 september openen al onze Renault showrooms de deuren. Maak kennis met onze splinternieuwe modellen Clio E-Tech Full Hybrid en Espace E-Tech Full Hybrid. Testritten zijn mogelijk op zowel zaterdag als zondag. We zijn telkens open tot 18u00.

Valckenier Classic 2024_Website nieuws tegel

Valckenier Classic 2024 in Aalst en Gent op zondag 16 juni

Jouw jaarlijkse afspraak als wielersportliefhebber, gezin of vriendengroep valt dit jaar op zondag 16 juni… Schrijf je in voor de Valckenier Classic 2024 in Aalst of Gent!