Homepage
Valckenier_DOTY 2022_Basis visual_ vierkant faces only

Wij zijn Valckenier

Valckenier is jouw partner in mobiliteit. Dichtbij, vernieuwend en met een persoonlijke service. Want je verplaatsen, dat doe je het liefst met de glimlach.
Daarom is ons motto: move with a smile!

Wij zijn Valckenier

Met meer dan vijftig jaar ervaring op de teller begrijpen we dat mobiliteit voortdurend beweegt. Ieder van ons heeft zijn eigen mobiliteitsbehoeften en allen vullen we onze lokale verplaatsingen op onze eigen manier in, vandaag en morgen. Als regionaal familiebedrijf willen we daarom jouw mobiliteitspartner zijn.

Familiebedrijf

Het Valckenier verhaal start al in 1967, wanneer Bart Valckenier en Rolanda De Smet de eerste Valckenier-garage openden in het Oost-Vlaamse dorpje Welle. Door de jaren heen stapten ook hun drie kinderen Guy, Koen en Peggy mee in het bedrijf en bouwden ze als familie Valckenier uit tot een multimerk-mobiliteitsaanbieder.

Vandaag telt Valckenier elf vestigingen en tweehonderd enthousiaste medewerkers, die elke dag met de glimlach voor jou klaarstaan. Onder hen bevindt zich intussen ook de derde generatie Valckeniers, vastberaden en vol goesting om het familiebedrijf succesvol verder te zetten. 

Bij Valckenier heerst nog steeds een familiecultuur van ondernemerschap en wendbaarheid. Deel uitmaken van het Valckenier-team betekent dan ook: altijd dat tikkeltje extra doen voor een tevreden klant. Daarbij speelt onze kenmerkende, persoonlijke no-nonsenseaanpak een belangrijke rol. Wij staan dicht bij onze klanten en zijn fier op wat we als team verwezenlijken. 

Groepsfoto Ninove
Groepsfoto Aalst
Groepsfoto Lokeren

Bij ons heerst een familiecultuur van ondernemerschap en wendbaarheid. Deel uitmaken van het Valckenier-team betekent dan ook: altijd dat tikkeltje extra doen voor een tevreden klant. Daarbij speelt onze kenmerkende, persoonlijke no-nonsenseaanpak een belangrijke rol. Wij staan dicht bij onze klanten en zijn fier op wat we als team verwezenlijken. 

Valckenier_begin_team
Pompen
Valckenier_begin_guykoenpeggy

Maak kennis met familie Valckenier

Valckenier_OverOns_Guy

Guy Valckenier

Valckenier_OverOns_Koen

Koen Valckenier

Valckenier_OverOns_Peggy

Peggy Valckenier

Valckenier_OverOns_Silke

Silke Valckenier

Valckenier_OverOns_Femke

Femke Valckenier

221212-ValckenierAalst-BenBrolet-0325

Ruben Asselman

Lauren Valckenier

Lauren Valckenier

Valckenier locaties_1260

Jouw partner in je buurt

Vanuit elk van onze twaalf vestigingen, van Oostende tot Asse, willen we een antwoord bieden op jouw mobiliteitsbehoeften. Waar jij woont, werkt en leeft bepaalt namelijk hoe jij je verplaatst en wat mobiliteit voor jou betekent. Leef je in een grootstad, dan heb je andere verwachtingen dan wie in een landelijke gemeente of de stadsrand woont – en vice versa. Het aanbod per vestiging stemmen we dan ook af op de noden van jouw buurt.

We geloven dan ook heel sterk in samenwerkingen met lokale bedrijven, overheden en instanties. Door de handen in elkaar te slaan kunnen we jou samen een brede waaier aan diensten aanbieden, uiteraard altijd hand in hand met onze kwalitatieve service.

Solva_Valckenier_Share

Helemaal méé

Valckenier is een heuse voortrekker van nieuwe mobiliteit. Wij zorgen niet alleen dat je je vandaag én morgen efficiënt verplaatst, maar hebben ook aandacht voor veiligheid, comfort en duurzaamheid. 

Wij staan voor je klaar met een waaier aan vernieuwende mobiliteitsoplossingen die perfect passen bij hoe jij je wil verplaatsen. Vandaag kan je bij ons zowel een eigen wagen aankopen als alternatieve mobiliteitsvormen uitproberen, zoals autodelen of -huren.  

Onze lokale bijdrage

Als lokale mobiliteitspartner en warm familiebedrijf willen we bijdragen aan het sociale weefsel en de leefbaarheid van de regio. Dat doen we onder meer door volop in te zetten op samenwerkingen met bedrijven, instanties en organisaties uit de buurt, extra werkgelegenheid rondom onze vestigingen te creëren, ondersteuning te bieden aan lokale initiatieven en door warme acties op poten te zetten met onze medewerkers.

BEN_5716

Steun aan zorgaanbieder Schoonderhage

VZW Schoonderhage, een zorgaanbieder voor volwassenen met een beperking, ligt de familie Valckenier en haar team nauw aan het hart. Valckenier tracht bij gelegenheden de VZW altijd financieel of praktisch te ondersteunen. Tijdens de openingsevenementen van Valckenier Zottegem (2019) en Valckenier Aalst, Kareelstraat (2023) vroegen we genodigden om geen geschenken te geven, maar een vrije bijdrage te leveren op het rekeningnummer van VZW Schoonderhage.

549543f1-5779-4d43-a8c9-bf60040921ec

Warmste rit by Valckenier - Move for Life

Een jaarlijkse afspraak in de agenda van wielerfanaten, onze medewerkers en gezinnen uit de buurt: onze Valckenier Classic! Dit historische Valckenier evenement, dat we in samenwerking met sportevenementenspecialist Maspoe organiseren, is een gekende wielertoeristentocht in onze regio die sinds jaar en dag families, vrienden en wielerclubs uit de buurt samenbrengt voor een dagje sportief plezier. Move with a smile, ook op de fiets!

Ook met De Warmste Rit by Valckenier brengen we onze medewerkers en klanten jaarlijks samen om vzw Anvasport, een vereniging die mensen met een beperking de mogelijkheid biedt om te sporten, te steunen. Al fietsend leggen we met de collega’s heel wat kilometers af, van Brugge tot Asse en terug, samen met en voor de Anvasporters.

306927926_452139600208714_2787971198132313630_n

De regio mobiel met Valckenier Share

Samen met intercommunale SOLVA en Stad Aalst lanceerden we een aantal jaar geleden Valckenier Share, toen het eerste platform voor regionaal autodelen in Zuid-Oost-Vlaanderen. In vijftien gemeenten in Zuid Oost-Vlaanderen kunnen inwoners voortaan via de mobiele app gebruik maken van elektrische deelwagens. Het doel? Een duurzaam en op maat gemaakt alternatief bieden voor de lokale verplaatsingen, en zo ook de leefbaarheid van de regio versterken. Kortom, regionaal autodelen, maar dan wel met het karakter van de lokale Valckenier service.

Lions - 496_websize

Partner van Charity event 'Aalst Proeft'

Op 29 juni 2023 ging in onze vestiging aan de Haring in Aalst, 'Aalst Proeft', door. Het social event, georganiseerd door serviceclub Lions Aalst, slaagde erin om een mooi bedrag bij elkaar te krijgen voor sociale goede doelen uit de Denderstreek. Bovendien beloonde Valckenier ook één van de winnaars van de tombola met een weekendje weg met een wagen naar keuze.