Homepage
Over_Ons_Header-Valckenier

Wij zijn Valckenier

Valckenier is jouw partner in mobiliteit. Dichtbij, vernieuwend en met een persoonlijke service. Want je verplaatsen, dat doe je het liefst met de glimlach.
Daarom is ons motto: move with a smile!

Aangename kennismaking! Wij zijn Valckenier. Laten we onszelf even aan je voorstellen.

Valckenier_Altijdinuwbuurt

Jouw partner in je buurt

Vanuit elk van onze elf vestigingen, van Brugge tot Asse, willen we een antwoord bieden op de plaatselijke mobiliteitsbehoeften. De lokale context bepaalt namelijk hoe jij je verplaatst en wat mobiliteit voor jou betekent. Woon je in een grootstad, dan heb je andere verwachtingen dan wie in een landelijke gemeente of de stadsrand woont – en vice versa. Het aanbod per vestiging stemmen we dan ook af op de noden van de regio

Logisch dus dat we volop inzetten op samenwerkingen met lokale bedrijven, overheden en instanties. Samen bieden we zo een brede waaier aan flexibele oplossingen aan, uiteraard altijd met onze bekende kwalitatieve service

Familiebedrijf

Ons verhaal start al in 1967, wanneer Bart Valckenier en Rolanda De Smet de eerste Valckenier-garage openden in het Oost-Vlaamse dorpje Welle. Later stapten ook hun drie kinderen Guy, Koen en Peggy mee in het bedrijf en bouwden ze Valckenier uit tot een multimerk-mobiliteitsaanbieder. 

Vandaag telt Valckenier elf vestigingen en tweehonderd enthousiaste medewerkers, die elke dag met de glimlach voor jou klaarstaan. Onder hen bevindt zich intussen ook de derde generatie Valckeniers, vastberaden en vol goesting om het familiebedrijf succesvol verder te zetten. 

Bij ons heerst een familiecultuur van ondernemerschap en wendbaarheid. Deel uitmaken van het Valckenier-team betekent dan ook: altijd dat tikkeltje extra doen voor een tevreden klant. Daarbij speelt onze kenmerkende, persoonlijke no-nonsenseaanpak een belangrijke rol. Wij staan dicht bij onze klanten en zijn fier op wat we als team verwezenlijken. 

Bij ons heerst een familiecultuur van ondernemerschap en wendbaarheid. Deel uitmaken van het Valckenier-team betekent dan ook: altijd dat tikkeltje extra doen voor een tevreden klant. Daarbij speelt onze kenmerkende, persoonlijke no-nonsenseaanpak een belangrijke rol. Wij staan dicht bij onze klanten en zijn fier op wat we als team verwezenlijken. 

Valckenier_begin_team
Pompen
Valckenier_begin_guykoenpeggy

Maak kennis met familie Valckenier

Valckenier_OverOns_Guy

Guy Valckenier

Valckenier_OverOns_Koen

Koen Valckenier

Valckenier_OverOns_Peggy

Peggy Valckenier

Valckenier_OverOns_Silke

Silke Valckenier

Valckenier_OverOns_Femke

Femke Valckenier

221212-ValckenierAalst-BenBrolet-0325

Ruben Asselman

Solva_Valckenier_Share

Helemaal méé

Valckenier is een heuse voortrekker van nieuwe mobiliteit. Wij zorgen niet alleen dat je je altijd efficiënt verplaatst, maar hebben ook aandacht voor veiligheid, comfort en duurzaamheid.  Wij staan voor je klaar met een waaier aan vernieuwende mobiliteitsoplossingen die perfect passen bij hoe jij je wil verplaatsen. Vandaag kan je bij ons zowel een eigen wagen aankopen als alternatieve mobiliteitsvormen uitproberen, zoals autodelen of -huren.  

Onze lokale bijdrage

Als lokale mobiliteitspartner en warm familiebedrijf willen we bijdragen aan het sociale weefsel en de leefbaarheid van de regio. Dat doen we onder meer door volop in te zetten op samenwerkingen met bedrijven, instanties en organisaties uit de buurt, extra werkgelegenheid rondom onze vestigingen te creëren, ondersteuning te bieden aan lokale initiatieven en door warme acties op poten te zetten met onze medewerkers. 

BEN_5716

Steun aan zorgaanbieder Schoonderhage

VZW Schoonderhage, een zorgaanbieder voor volwassenen met een beperking, ligt de familie Valckenier en haar team nauw aan het hart. Valckenier tracht bij gelegenheden de VZW altijd financieel of praktisch te ondersteunen. Tijdens de openingsevenementen van Valckenier Zottegem (2019) en Valckenier Aalst, Kareelstraat (2023) vroegen we genodigden om geen geschenken te geven, maar een vrije bijdrage te leveren op het rekeningnummer van VZW Schoonderhage.

549543f1-5779-4d43-a8c9-bf60040921ec

Warmste rit by Valckenier - Move for Life

In 2021 en 2022 organiseerde Valckenier in samenwerking met organisatie Move For Life de Warmte rit By Valckenier: meer dan honderd enthousiaste fietsers, met en zonder beperking, reden een rit met start en aankomst aan een vestiging van Valckenier. Samen legden ze 30.000 kilometer af ten voordele van VZW Anvasport, een vereniging die mensen met een beperking de mogelijkheid biedt om te sporten.

sven nys cycling

Sven Nys Academy in Haaltert

In maart van 2022 organiseerde serviceclub Kiwanis in samen werking met Valckenier de Sven Nys Academy in Denderhoutem. Naar aanleiding van de Ronde van Vlaanderen konden kinderen voor één dag lesvolgen aan het Sven Nys Cycling Center. Het doel daarbij was onder meer om kinderen op een veilige manier te leren integreren in het verkeer. Valckenier ondersteunde dit project.