HTTP/1.1 200 OK Cache-Control: no-cache, private Content-Type: text/html; charset=UTF-8 Date: Tue, 28 Mar 2023 05:36:22 GMT Ligier, van F1 wagen naar brommobiel
Homepage
Terug naar overzicht
Ligier Geschiedenis (2)

Ligier, van F1 wagen naar brommobiel

Kom alles te weten over de rijke geschiedenis van Ligier.

Categorieën

Nieuwigheden

Een jongensdroom

Het verhaal van Ligier begon met een jongensdroom van de Fransman Guy Ligier. Na een carrière als rugbyspeler maakte hij z’n entree in de Formule 1, waardoor hij erin slaagde om zelf een auto te bouwen.

In 1967 verscheen Ligier’s eerste raceauto op de circuits onder de gelijknamige merknaam Ligier Js5. Kort daarna startte hij z’n eigen Formule 1 team, wat hem maar liefst negen Grand Prix titels opleverde.

Ligier Geschiedenis
Ligier Geschiedenis

Het merk met auto's zonder rijbewijs...

Na jaren van succes komt het ondernemerschap van Guy Ligier naar boven. De autobouwer zag in Frankrijk de stijgende vraag naar auto’s zonder rijbewijs en greep meteen z’n kans. Naast zijn prestigieuze Formule 1 wagens breidde hij zijn gamma uit met een eerste brommobiel. In 1980 is een nieuw merk geboren: Ligier.

Ligier Gescheidenis (2)

...gekenmerkt door innovatie

Ligier daagt zichzelf sindsdien dagelijks uit om te vernieuwen. Dit resulteert in een sportief en grensverleggend design en een stille, zuinige en betrouwbare motortechniek. Anno 2023 is Ligier een sportieve en innovatieve stadswagen.

Ligier group vanaf nu ook bij Valckenier

Sinds oktober 2022 is het merk Ligier te verkrijgen bij Valckenier.

Kom een kijkje nemen in onze showroom.

Ligier (5)
Ligier Geschiedenis (4)
Ligier Overal rijden

Gerelateerde nieuwsberichten

Toon alle nieuws
Merkidentiteit_Dacia

Ontdek de nieuwe look van Dacia

Het merk benadrukt haar doel om eenvoud, duurzaamheid en toegankelijkheid te bieden met een nieuw logo, een nieuw kleur en een volledig nieuw assortiment. Ontdek het hier!

Ligier 11

Ligier, dé stadswagen waarvan je niet dacht dat je 'm nodig had

Ligier is hét premiummerk van de brommobielen, maar kan in praktijk beschouwd worden als een handige, compacte stadswagen. Lees verder en kom er alles over te weten.

valckenier-salon-citroen-EC4-3 (2)

Nieuwe Citroën ë-C4 bij Valckenier Aalst en Asse

De Citroën ë-C4 Electric heeft dezelfde kenmerken als de versie met verbrandingsmotor. Zijn design, zijn comfort en zijn interieurfunctionaliteit zijn identiek. In de stad biedt de Citroën ë-C4 toegang tot zones met beperkt verkeer, als aanvulling op het plezier van fluisterstil en CO₂-vrij rijden. Kom 'm ontdekken bij Valckenier