HTTP/1.1 200 OK Cache-Control: no-cache, private Content-Type: text/html; charset=UTF-8 Date: Sat, 10 Jun 2023 02:05:34 GMT Elektrisch rijden: iets voor jou? | Valckenier
Homepage
Terug naar overzicht
Elektrisch_rijden_vheader_valckenier

Elektrisch rijden: iets voor jou?

Almaar meer mensen rijden elektrisch. Naast de voordelen voor het klimaat, appreciëren particulieren vooral het rijcomfort van een elektrische wagen. Maar ook de overgang naar een volledig elektrische vloot voor bedrijven is ingezet, aangezien alle nieuwe bedrijfswagens vanaf 2026 verplicht elektrisch aangedreven moeten zijn.  

Merk(en)
dacia opel Logo Peugeot ds kia renault citroen
Categorieën

Elektrisch rijden

Voordelen van elektrisch rijden

In vergelijking met een benzinewagen heeft een elektrisch voertuig veel voordelen

  • Je auto stoot geen CO2 uit, waardoor je probleemloos binnen kan in lage-emissiezones. 

  • Je betaalt geen belasting op inverkeerstelling (BIV) en geen verkeersbelasting. 

  • Een elektrische wagen opladen is goedkoper dan tanken, zeker als je zonnepanelen hebt. 

  • In België komen er elke dag tientallen laadpalen bij. Plaats je zelf een laadpaal, dan is die fiscaal aftrekbaar tot 1.500 euro. 

Citroen_C4_X_Technologie_2880_1531

Elektrisch_rijden_valckenier_rijbereik

Wat met het rijbereik?

Het klopt dat de meeste modellen minder autonomie hebben dan een gelijkaardige benzinewagen, maar sta toch even stil bij deze vragen: 

  • Hoeveel kilometer per dag rijd je écht? In België is dit gemiddeld minder dan 50 kilometer. 

  • Is je wagen thuis (of op het werk) laden niet handiger dan naar een tankstation moeten? 

  • Doe je vaak lange afstanden? Dan moet je sowieso om de twee uur eventjes pauzeren. Ideaal om je wagen dan te (snel)laden. Na zo’n twintig minuten kan je weer verder. 

Elektrisch_rijden

Heb je nog nooit elektrisch gereden? Laat je meteen overtuigen door een testrit.

Elektrisch rijden is puur rijplezier: je hoeft niet te schakelen, de motor maakt geen geluid en je rijdt soepel met een lineaire versnelling.

Elektrische bedrijfswagens

Voor bedrijven zijn wagens met een verbrandingsmotor sowieso een aflopend verhaal. Stilaan beginnen elektrische en hybridewagens de markt te domineren. Logisch, want de totale kost (de ‘Total Cost of Ownership’ of TCO) ligt lager. 

Elektrisch_rijden_laadpalen

Laadpalen

Als je besluit om meerdere laadpalen te plaatsen op de parking van je bedrijf, dan is het belangrijk om overbelasting van het net te vermijden. Laadpalen uitgerust met ‘load balancing’ zijn daarop voorzien. Bij ‘dynamic load balancing’ houdt de installatie zelfs rekening met andere verbruikers. Met technieken als ‘peak shaving’ en ‘peak shifting’ kun je dan weer de kosten van je energiefactuur drukken. 

Maar hoeveel kosten eigen laadpalen nu eigenlijk?

Daar is helaas geen pasklaar antwoord op. De prijs hangt niet alleen af van welke laadoplossingen er technisch mogelijk zijn, maar ook van je mobiliteitsbeleid. Zo moet je je afvragen of er nood is aan een laadinstallatie op je parkeerterrein en/of bij de collega’s thuis. Ga ook na of je makkelijk extra laadpunten kan toevoegen als het aantal elektrische voertuigen in je wagenpark groeit. 

Goed om te weten: laadpalen voor bedrijven zijn 200% fiscaal aftrekbaar op voorwaarde dat ze openbaar toegankelijk zijn. Bovendien zijn er onder meer via de Ecologiepremie+ subsidies mogelijk.

Valckenier helpt je de overstap te maken

Bij Valckenier ben je aan het juiste adres voor een ruim assortiment elektrische en plug-inhybride wagens. Bovendien begeleiden we je bij je overstap naar elektrisch rijden.

Particulier of bedrijf? We helpen je bij de keuze van: 

  • het model van wagen 

  • de leverancier van de laadpaal en de laadpas 

  • de financiering of leasing van het voertuig 

Ook leggen we je haarfijn uit wat de fiscale impact van je keuze is. Neem snel contact op voor een voorstel dat helemaal bij jou past. 

Valckenier_advies_elektrisch_rijden

Gerelateerde nieuwsberichten

Toon alle nieuws
ELECTRIC DAYS_NL

Het zijn Citroën Electric Days in april bij Valckenier

Ontdek het elektrische en plug-in hybride gamma van citroën en reserveer je testrit.

DS7_New_1

Nieuwe DS 7: De reis naar verfijning

Deze hedendaagse SUV verenigt technologische uitmuntendheid en uitzonderlijk comfort om u het rijplezier te laten herontdekken. Geavanceerde technologieën en aandacht voor detail maken van dit nieuwe model een ode aan de reiskunst en de Franse knowhow van DS Automobiles. Bestellingen en testritten zijn mogelijk bij DS Store Valckenier in Aalst.

valckenier-salon-citroen-EC4-3 (2)

Nieuwe Citroën ë-C4 bij Valckenier Aalst en Asse

De Citroën ë-C4 Electric heeft dezelfde kenmerken als de versie met verbrandingsmotor. Zijn design, zijn comfort en zijn interieurfunctionaliteit zijn identiek. In de stad biedt de Citroën ë-C4 toegang tot zones met beperkt verkeer, als aanvulling op het plezier van fluisterstil en CO₂-vrij rijden. Kom 'm ontdekken bij Valckenier