Homepage
Terug naar overzicht
banner_dealer_website_scenic_mars_2024_2560-1200

Scenic E-Tech Electric verkozen tot Auto van het Jaar 2024

Scenic E-Tech electric wint de titel van Auto van het Jaar 2024, uitgereikt door de Europese jury van Car of The Year. Scenic E-Tech Electric is zowel licht en compact voor de stad als hoogtechnologisch en comfortabel voor lange ritten. Hij haalt een rijberik tot 625 km (WLTP).

Merk(en)
renault
Categorieën

Nieuwigheden

Scenic E-Tech electric is verkozen tot Auto van het Jaar 2024. Het resultaat werd op maandag 26 februari bekendgemaakt tijdens een ceremonie op het Autosalon van Genève (Zwitserland). Na de eerste stemronde in november vorig jaar behoorde Scenic tot de zeven finalisten, samen met de BMW 5-Reeks, BYD Seal, Kia EV9, Peugeot E-3008/3008, Toyota C-HR en Volvo EX30.

De winnaar van de trofee werd gekozen door 59 autojournalisten uit 22 landen, die hun stem uitbrachten. Scenic eindigde op de eerste plaats met 329 punten. Hij wordt daarmee de zevende auto van het merk die de prestigieuze titel van ‘Car of the Year’ in ontvangst neemt en volgt Renault 16 (1966), Renault 9 (1982), Clio (1991), Scénic (1997), Mégane (2003) en Clio (2006) op.

Blijf je graag op de hoogte?

Neem contact met ons op en wij bezorgen je alle info die je nodig hebt.

Scenic_E-Tech_electric (1)

Zuiver elektrische wagen

Ontwikkeld op het AmpR medium-platform (het vroegere CMF-EV) en richt zich tot mensen met een actieve levensstijl, die op zoek zijn naar veelzijdigheid.

Scenic_E-Tech_electric (2)

Emissievrij, wendbaar en licht (1.890 kg)

Scenic voelt zich perfect in zijn sas in de stad.

Scenic_E-Tech_electric

Rijbereik tot 625 kilometer (WLTP)

Voor lange ritten biedt Scenic een rijbereik tot 625 kilometer (WLTP-cyclus), comfort, ruimte en rijplezier, verrijkt met nuttige technologieën.

Alle teams van de groep en het merk Renault zijn bijzonder trots de prestigieuze onderscheiding van ‘Car of the Year’ in ontvangst te mogen nemen. Die erkenning bewijst dat we de juiste keuzes hebben gemaakt: een onovertroffen rijbereik, een ruim en rijkelijk interieur met een beperkte ecologische voetafdruk! Als we daar nog het rijplezier en de uitrusting van een 'auto om in te leven' aan toevoegen, beschikt Scenic over geweldige troeven om een plaats te veroveren op de Europese markt van de elektrische wagens.

- Fabrice Cambolive, CEO van het merk Renault

Renault_Scenic_Electric_attachent_valckeniersalon

Scenic E-Tech electric wordt aangeboden tegen een instapprijs van minder dan 40.000 euro. De bestellingen zijn geopend en de eerste exemplaren zullen vanaf de maand mei in onze Valckenier showrooms te zien én te testen zijn.

Onze vestigingen

Valckenier Aalst Siesegemlaan

Siesegemlaan 1
9300 Aalst

Header Image location aalst siesegemlaan

Valckenier Ninove

Brakelsesteenweg 406
9406 Ninove

valckenier-ninove

Valckenier Asse-Kobbegem

Brusselsesteenweg 337
1730 Asse

valckenier-asse-renault-dacia

Valckenier Lokeren

Wolfsakker 1
9160 Lokeren

valckenier-lokeren

Valckenier Brugge

Grasdreef 2
8200 Brugge

valckenier-brugge

Valckenier Oostende

Torhoutsesteenweg 693
8400 Oostende

Header image Valckenier Oostende

Gerelateerde nieuwsberichten

Toon alle nieuws
BENL_FB_01

Saloncondities op het hele Fiat-gamma in januari bij Valckenier

Ontdek de extra voordelige aanbiedingen hier.

Valckenier_Website nieuws tegel_+KIA Valckenier Gent

Vanaf 2 januari: ontdek KIA ook bij Valckenier Gent

Vanaf het nieuwe jaar kan je in drie Valckenier-vestigingen terecht voor onze KIA-services: naast het bestaande aanbod bij Valckenier Aalst Siesegemlaan en Valckenier Zottegem vind je het automerk vanaf 2 januari ook bij Valckenier Gent!

DISPLAY_NL_1200x1200

Ontdek de Abarth saloncondities

Bekijk hier de aanbiedingen.