Homepage
Terug naar overzicht
Kia - EV9  - GT Line - Ext - 02 - With Talent

Kia EV9 behaalt dubbele overwinning op de 2024 World Car Awards

De 2024 Kia EV9 heeft een opmerkelijke dubbele overwinning behaald bij de 2024 World Car Awards. Het werd onthuld in een live aankondiging bij de Word Car Awards ceremonie bij de New York Auto Show dat EV9 prestigieuze titels voor zowel de World Car of the Year als de World Electric Vehicle behaalde.

Merk(en)
kia
Categorieën

Nieuwigheden

De World Car Awards werden toegekend door een jury van 100 gerenommeerde autojournalisten uit 29 landen en bekroonden het innovatieve design, het ruime interieur met zeven zitplaatsen en de scherpe prijs van de Kia EV9. De EV9 is gebaseerd op het E-GMP platform en is de eerste Kia die is uitgerust met batterijtechnologie van de vierde generatie voor verbeterde prestaties.

Ontdek Kia bij Valckenier

Kia EV9 secures double win at 2024 World Car Awards (002) V3.png.crop.620.466.high (1)

World Car Awards

De belangrijkste standaard voor uitmuntendheid en leiderschap in de auto-industrie

De World Car Awards werden in 2003 in het leven geroepen en staan wereldwijd bekend als de belangrijkste standaard voor uitmuntendheid en leiderschap in de auto-industrie, waarbij opmerkelijke prestaties in een snel veranderende auto-industrie worden gehuldigd. Voorafgaand aan het evenement in 2024 had Kia al drie overwinningen behaald bij de World Car Awards - de Telluride als World Car of the Year en de Soul EV als World Urban Car in 2020, samen met de Kia EV6 GT die World Performance Car of the Year werd in 2023.

"We zijn enorm vereerd dat de EV9 2024 is uitgeroepen tot World Car of the Year en World Electric Vehicle. Deze triomf is een bewijs van onze standvastige toewijding aan het verleggen van de grenzen van technologie en uitmuntend design. Het aanhoudende succes van de Kia EV9 zal ons stimuleren om uitzonderlijke voertuigen te blijven leveren die de rijervaring voor klanten over de hele wereld opnieuw definiëren," aldus Ho Sung Song, President en CEO van Kia.

Deze twee overwinningen bij de World Car Awards komen bovenop de indrukwekkende reeks onderscheidingen die de Kia EV9 in 2024 al ontving. Sinds zijn introductie als Kia's eerste speciale 'three-row' EV SUV heeft de EV9 een aantal prijzen in de wacht gesleept, waaronder het winnen van de categorie 'Family Cars' van de Golden Steering Wheel Awards, de 2024 North American Utility Vehicle of the Year, en 'Best Premium SUV' bij de 2023 Newsweek Autos Awards.

Onze vestigingen

Valckenier Aalst Siesegemlaan

Siesegemlaan 1
9300 Aalst

Header Image location aalst siesegemlaan

Valckenier Zottegem

Steenweg Op Aalst 101
9620 Zottegem

Valckenier Zottegem_overhead_image

Gerelateerde nieuwsberichten

Toon alle nieuws
Renault R5_Image_valckenier

Renault 5 E-Tech Electric: het nieuwe gezicht van de elektrische revolutie

De Renault 5 heeft in zijn tijd miljoenen gezinnen door de uitdagingen van zijn tijd geloodst: de oliecrisis, de veranderende gebruikstoepassingen, de komst van een tweede wagen in het gezin... Renault 5 E-Tech electric blijft trouw aan dat waanzinnig moderne erfgoed en speelt op gedurfde wijze in op de maatschappelijke en ecologische uitdagingen van zijn tijd: zuinigheid, duurzaamheid, beperkte koolstofvoetafdruk. Leer 'm kennen!

kia-niro-ev-my23-connectivity-comfort-technology

Ontdek nieuwe Kia Niro EV bij Valckenier

Kom langs in één van onze showrooms of klik door.

Renault Espace_valckenier-2

Ontdek Nieuwe Renault Espace Full Hybrid in alle Renault Valckenier showrooms!

Het is zover! Nieuwe Renault Espace Full Hybrid is aangekomen in al onze Renault showrooms. Leer de wagen hier beter kennen of kom langs in onze showrooms in Aalst, Asse, Brugge, Ninove, Lokeren, Gent, Oostende of Zottegem en ontdek 'm in levende lijve