Valckenier investeert samen met D'Ieteren en Ginion Group in innovatief verhuurplatform

Als regionale mobiliteitsaanbieder zetten we een nieuwe belangrijke stap: Valckenier investeert samen met partners D’Ieteren en Ginion Groep in MyMove, een digitaal platform dat het delen van voertuigen binnen en buiten organisaties mogelijk maakt. Als aandeelhouder staan we mee aan de wieg van de verdere ontwikkeling en internationale uitbreiding van het MyMove platform. Daarnaast zullen we de app ook integreren binnen onze bestaande diensten onder de naam ‘Valckenier GO’.

Investeren in de toekomst van mobiliteit

Afgelopen jaren evolueerde Valckenier van een klassieke garagehouder naar een veelzijdige en stilaan gevestigde mobiliteitsaanbieder in de regio. Volop beseffende dat mobiliteit in beweging is zetten we heel wat belangrijke stappen zoals de lancering van ons regionaal en intussen volop groeiend autodeelsysteem, Valckenier Share, de toevoeging van verschillende automerken aan ons aanbod en uitbreiding van onze lokale aanwezigheid van Zaventem tot Brugge… Meer dan ooit kunnen onze klanten vandaag bij ons terecht voor een mobiliteitsoplossing op maat dankzij onze waaier aan services, ons multimerkenaanbod en onze vestigingen in de buurt.

Ook naar de toekomst toe staan we niet stil. Als mobiliteitspartner blijven we nadenken over hoe we onze bestaande diensten kunnen aanvullen en ondersteunen. Zo willen we een antwoord blijven bieden op de veranderende mobiliteitsbehoeften en jullie als klanten optimaal van dienst zijn. Daarom zijn we verheugd om aan te kondigen dat wij, samen met collega-mobiliteitsaanbieders D’ieteren en Ginion Groep en met ondersteuning van Finance&invest.brussels, investeren in MyMove, een digitaal alles-in-één platform voor het verhuren en delen van voertuigen!

Een digitale oplossing voor wagenverhuur en vlootbeheer

MyMove is een digitaal platform dat het delen van voertuigen binnen en buiten organisaties mogelijk maakt. Het platform laat je als gebruiker toe om gemakkelijk een wagen te huren of te lenen en helpt mobiliteitsaanbieders om hun vloot op een efficiënte manier te beheren.   Als medeaandeelhouder van MyMove zullen we aan de wieg van de verdere ontwikkeling van dit platform staan alsook de internationale expansie naar nieuwe markten financieren. Maar daarnaast willen we de app onder de naam ‘Valckenier GO’ ook inzetten ter ondersteuning van onze bestaande mobiliteitsservices zodat we onze dienstverlening nog beter kunnen maken.  

In eerste instantie zal dat vooral onze verhuurservice, Valckenier Rent, zijn: in mei 2022 gaan we van start met een testfase waarbij jullie als klanten een zestal wagens via het platform, en dus helemaal digitaal, zullen kunnen huren. Dankzij Valckenier GO zal je met andere woorden vanop afstand een wagen kunnen huren: van het scannen van de identiteitskaart tot het ontgrendelen van de wagen en de betaling van de rit achteraf, alles verloopt snel en gemakkelijk via de app.  

Maar MyMove zal op termijn ook andere van onze mobiliteitsservices aanvullen. Zo is MyMove de tool bij uitstek voor onze fleetklanten om hun wagenpark te beheren. Vanop één centrale plek heb je als fleetmanager zicht op alle wagens: aan wie is de wagen uitgeleend en tot wanneer, waar bevindt het voertuig zich, welke autonomie heeft het en wanneer is het tijd voor onderhoud… Je kan dus alles van op het platform opvolgen en managen.

Samenwerking met diverse partners

Om onze klanten vernieuwende mobiliteitsoplossingen te kunnen bieden, zoeken wij steeds bewust naar regionale en lokale samenwerkingen. We geloven sterk in digitale mogelijkheden en regionale samenwerkingen als hefboom om onze bestaande mobiliteitsservices verder te versterken.  

MyMove is dan ook het resultaat van een waardevol partnerschap en een gedeelde kijk op mobiliteit met Labbox, een filiaal van D’Ieteren die eigenaar is van een tiental startups in de mobiliteitsector, en Ginion Mobility Solutions, een ex-dealergroep die nu investeert in o.a. duurzame mobiliteit en fleetklanten adviseert rond toekomstige mobiliteit (zoals bijvoorbeeld de implementatie van een mobiliteitsbudget). Ons initiatief wordt bovendien gesteund door Finance&Invest.Brussels, het investeringsfonds van de Regio Brussel. Samen delen we het aandeelhouderschap.

Foto v.l.n.r. Vincent Monnart, Senior Financial Analyst, finance&invest.brussels; Michaël Grandfils, CEO, Lab-Box; Guy-Louis de le Vingne, CEO, MyMove; Vincent Vandenbroeck, Secretary General & Director, Ginion Group; Guy Valckenier, Director, Valckenier and Olivier Deutschmann, CEO, Valckenier.

Zo willen we onze belofte blijven waarmaken: move with a smile, vandaag en morgen!